Αθανάσιος Ζαννιάς 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Γεννήθηκε στον Ορχομενό Βοιωτίας (1955), παντρεμένος με 2 κόρες. Απόφοιτος του τμήματος  Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά και στους Διεθνείς Οργανισμούς.

Παίρνει μέρος στο φοιτητικό κίνημα της εποχής ως μέλος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Δημοκρατικών Κινήσεων Νέων, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Βοιωτών Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.

Το 1975 εισάγεται στις σχολές Προσωπικού ΟΤΕ (Οικονομικό Προσωπικό)  διορίζεται στη Λειβαδιά και ασχολήθηκε με θέματα προϋπολογισμού, λογιστικής, κοστολόγησης. Φορολογίας, έλεγχος οικονομικών στοιχείων κ.α.

Παράλληλα ασχολήθηκε και επαγγελματικά με την Ελληνική Κεφαλαιαγορά συμμετέχοντας στην «Πρόβλεψις ΑΕΛΔΕ» ως πρόεδρος του Δ.Σ.

Το 1981 πρωτοστατεί στη δημιουργία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής στη Βοιωτία.

Συνδικαλιστικό στέλεχος της Αγωνιστικής Συνεργασίας, μέλος Δ.Σ. του σωματείου και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Εργατικό κέντρο Λειβαδιάς.

Το 1982 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού για τρεις συνεχόμενες θητείες. Την περίοδο 1991-1993 διετέλεσε Αντιδήμαρχος.

Την περίοδο 1990-1991 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς.

Το 1993 και το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας του Κόμματος