Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Βασίλης Έξαρχος  έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η ανάθεση της ευθύνης της Διοίκησης του ΕΛΓΑ αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και συγχρόνως μεγάλη πρόκληση.
Με ειλικρινή συνεργασία με τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας, τους εργαζόμενους του Οργανισμού, τους εκπροσώπους των φορέων των αγροτών, της Αυτοδιοίκησης και των επιστημόνων θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθεί ο ΕΛΓΑ στην αποστολή του που είναι η προστασία της αγροτικής δραστηριότητας και η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών.
Η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ώστε να διασφαλίζεται η καταβολή έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων, η συμμετοχή του ΕΛΓΑ σε προγράμματα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα της οικονομίας, η επέκταση των δράσεων του με αξιοποίηση και Κοινοτικών πόρων, η ανοιχτή και φιλική επικοινωνία με τους αγρότες και η πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων είναι οι βασικές μας προτεραιότητες.
Αυτές τις προτεραιότητες σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πράξη, για να είναι ο ΕΛΓΑ ένα σύγχρονο εργαλείο άσκησης αγροτικής πολιτικής που παρέχει υπηρεσίες ποιότητας στους αγρότες και να πετύχουμε την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας του.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και μου δίνουν την δυνατότητα προσφοράς και συνεργασίας με τους ανθρώπους της υπαίθρου με τους οποίους με συνδέουν ισχυροί δεσμοί.
Είναι αυτονόητο ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους και να δικαιώσω τις προσδοκίες τους».